20 Mayıs 2013 Pazartesi

En Yeni Patik Modelleri Anlatımlı, Anlatımlı Patik Modelleri


koton ip
şiş no 4
tığ no 3
yün iğnesi

Hazırlanışı

3 ilmek başlanır. 30 ilmek olana kadar her sıra başında 1 ilmek arttırarak haroşo örülür. 4 diş arttırmadan örülür. Mavi ipe geçilir. 26 sıra 2 ters 2 düz lastik örülür. Lila ipe geçilir. 4 diş haroşo örülür. Her sıra başında 1 ilmek eksiltilerek 3 ilmek kalana kadar haroşo örülür. Kalan 3 ilmek kesilerek kapatılır. Örgü ikiye katlanır düz kenarları dikilir. Resimde görüldüğü gibi oluşan üçgenin, sağ kenarı alttaki ve üstteki parçaları tığla birbirine birleştirilir. Solda kalan kenarın çevresi birleştirilmeden ikili trabzan yapılarak dönülür.




Malzemeler
orta kalınlıkta yün
tığ no 3

Hazırlanışı

Motif resimde görüldüğü gibi topuk kısmına dikilir. Üst bandı için 30 zincir çekilir. Her ilmeğe tek batarak ikil trabzan yapılır. Bilek için bağcık örülüp dikilir.



Diğer farklı modeller;






Orta kalınlıkta yün
Tığ No.3

Hazırlanışı

5 zincir çekilip kapatılır. 3 tane ikili trabzan yapılır. 3 zincir çekilir, 3 tane ikili trabzan yapılır. Bu işlem iki kez daha tekrarlanır. 5 zincir çekilir, 3 zincir çekilerek yapılan yuvaya 3 tane ikili trabzan yapılır. 3 zincir çekilir aynı yuvaya tekrar 3 tane ikili trabzan yapılır. 3 zincir çekilip sonraki yuvalara uygulanır. Sıra sonuna gelindiğinde 3 zincir çekilip, üst sıraya çıkılır. Trabzanların üstüne tek batarak, 3 zincir çekilen boşluğa iki tane batarak ikili trabzan yapılır. Köşelerde aynı yuvaya 2 tane ikili trabzan yapılır. 2 zincir çekilir, aynı yuvaya 2 tane daha ikili trabzan yapılıp, köşe oluşturulur. Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir. Motifler şemada görüldüğü gibi birbirine tığla birleştirilir.



Koton İp
Şiş No. 5

Hazırlanışı

20 ilmek başlanır. 20 diş haroşo örülür. 3 köşe ortaya doğru katlanıp dikilip, patiğin burun kısmı oluşturulur. 4'üncü köşe geriye doğru kıvrılıp dikilir. Topuk kısmı oluşturulur. 3 köşenin birleştiği yere düğme dikilir.






0 yorum:

Yorum Gönder