15 Mayıs 2013 Çarşamba

Yeni Bebek Örgü Yelek Modelleri,, Anlatımlı Bebek Örgü Yelek


Bebek Yeleğinin Yapılışı :

İl önce bebeğinizin bedenini hesapladıktan sonra daha fazla zincir çekerek yelek yapılışına başlayabilirsiniz.

İlk önce ortalama 58-60 zincir çekerek yeleğimize başlayalım…

Yedi sıra tığ ile batarak dolgu yapın. Sonra İki zincir çekin ve bir zincir boşluğunu atladıktan sonra ondört sıra yine uzun çektiğiniz zincire tığla batarak dolgu yapın. iki zincir çekin ve bir zincir boşluğu atlayarak yedi sıra tığla batarak dolgu yapın iki zincir çekin ve bir sıra zincirde boşluk bırakıp ondört sıra tığla dolgu yapın.iki zincir çekin ve yedi sıra dolgu yaparak yeleğin yaka kısmından örmeye başlayın.

(ikisıra çekilen zincirler trabzan olacak içleri yine karşılıklı olarak iki adet zincirle trabzan yapılacak böylece bebek yeleği robasına doğru genişleyecek)

sonra yedi sıra dolguyu ördükten sonra çekilen 2 zincir boşluğunun trabzanın içine bir sıra dolgu yine iki zincir çekin ve trabzanın içine 1 dolgu daha yaparak ondört sıra olan karşı tarafa geçin. ve aynı şekilde iki zincir boşluğunun içine dolgu yaparak örmeye devam edin. Arkalı önlü olarak örülenyeşil bebek yeleğinin yapımı koltuk altına kadar dolgu sayıları artmışolacak. koltuk altına geldiğiniz noktada yeleğe koltuk altı kesimi yapın. sizlerördükçe bebek yeleğinin kolkısmı oluşacaktır.

yelek koltuk kesimi nasıl yapılır. koltuk altındaki iki zincirle çekilen trabzanları kapatarak örmeye devam edin. yelek boyunu ayarladıktan sonra ipi kesin. ve yine tığla koyu yeşil ipten kollarına, yakasına ve düğme delik yerlerine oya gibi bir sıra dolgu yaparak şekillendirin. ve tek düğme ile süsleyin











0 yorum:

Yorum Gönder