16 Kasım 2013 Cumartesi

Yeni Bere Modeli ve Yapılışı



Malzemeler
kalın yün
tığ no 4.5
yün iğnesi
makas

Kahverengi yünle, 90 zincir çekilir. Her ilmeğe tek batarak ikili trabzan yapılır. 5 zincir çekilip üst sıraya çıkılır. 1 ilmek boş bırakılır, 2.nci ilmeğe ikili trabzan yapılır. 2 zincir çekilir, 1 ilmek atlanır, 2.nci ilmeğe ikili trabzan yapılır. Bu şekilde 45 tane kutu yapılır.

Sıra sonunda 5 zincir çekilip üst sıraya çıkılır. 3 zincir çekilerek yapılan boşluğa 2 tane ikili trabzan yapılır. 3 zincir çekilir, aynı yuvaya 2 tane daha ikili trabzan yapılır. Alt sırada 1 zincir çekilen yere sıkiğne ile tutturulur. 1 zincir çekilir, sonraki 3 zincir çekilen yuvaya aynı işlem uygulanır. Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.

Kahverengi ipe geçirilir. 5 zincir çekilir, alt sırada 3 zincir çekilen yuvaya sıkiğne ile sabitlenir. 3 zincir çekilir, alt sırada sıkiğne yapılan yere ikili trabzan ile tutturulur. Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.

7 zincir çekilir. İkili trabzan yapılan ilmeğe sıkiğne ile tutturulur. 2 zincir çekilir, aynı ilmeğe sıkiğne ile tutturulur. 5 zincir çekilir, sonraki ikili trabzan yapılan ilmeğe aynı işlem uygulanır. Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.

Pembe ipe geçilir. 2 zincir çekilen yuvalara 2.nci aşamadaki işlem basamakları uygulanır. Bu şekilde renkler 9 defa kullanılarak örgü tamamlanır. İkiye katlanıp dikilir. 60 zincir çekilir. 2 zincir çekilen yuvalardan geçirilerek büzülür ve bağlanır. Zincir uçlarına ponpon yapılarak bağlanır.

0 yorum:

Yorum Gönder