16 Kasım 2013 Cumartesi

Yeni Anlatımlı Örgü Bere Modelleri, Anlatımlı Bereler



orta kalınlıkta yün
tığ no 3.5
şiş no 5

Kahverengi yünle 80 ilmek başlanır. 1 ters, 1 düz 16 sıra lastik örülür. Örgü kesilerek kapatılır. İkiye katlanıp dikilir. Beyaz yünle 5 zincir çekilip, kapatılır. 16 tane ikili trabzan yapılır. Her yuvaya 2’şer batarak arttırılır.
2.nci sırada: aralarda arttırarak 5 sıra örülür. 4 sıra her yuvaya tek batarak ikili trabzan yapılır. Kahverengi iple örülen lastik örgüye tığ ile birleştirilir. Birleşme yerine tığ ile resimdeki gibi dilimler yapılır. Tepesine tığ ile top yapılıp dikilir, Fransız düğümü ile işlemeleri yapılıp bere tamamlanır.




bebe yünü
şiş no 6

Hazırlanışı

Bebe yünü 2 kat yapılıp 60 ilmek başlanır. 2 ters, 2 düz 6 sıra lastik örülür. Daha sonra 16 sıra düz örülür. Sağda ve solda 23 ilmek, ortada 14 ilmek ayrılır. Baştan 22 ilmek örülür. 23.ncü ve 24.ncü ilmek birlikte alınır. 12 ilmek örülür. Takip eden 2 ilmek birlikte alınır. Geri dönülüp 1 sıra ters örülür. Örgünün düz tarafında sağ şişteki son ilmekle, sol şişteki ilk ilmek birlikte alınır. 12 ilmek örülür. Sağ şişteki son ilmekle, sol şişteki ilk ilmek birlikte alınıp geri dönülür. Bu şekilde örgünün düz tarafında 12 defa eksiltme yapılır.  2 diş haroşo örülüp, örgü kesilerek kapatılır.
Kulaklar için;6 ilmek başlanır. 14 ilmek olana kadar her sıra başında 1’er ilmek arttırılır. 34 sıra örülür. Resimde görüldüğü gibi dikilir.



Malzemeler
orta kalınlıkta yün
şiş no 5
yün iğnesi-makas
Hazırlanışı
4 renk ip kullanılır.

1.Kat: 91 ilmek başlanır. 2 diş haroşo örülür. Baştan 1 ilmek örülür, ip şişin üstüne dolanıp arttırılır. 7 ilmek örülür. 8.9.ncu ve 10.ncu ilmekler birlikte alınıp eksiltilir. 7 ilmek düz örülür. İp şişin üstüne dolanıp arttırılır. 1 ilmek düz örülür. İp şişin üstüne dolanıp arttırılır. 7 ilmek düz örülür. Tekrar 3 ilmek birlikte alınıp kesilir. 7 ilmek düz örülür 1 ilmek arttırılır, 1 ilmek düz örülür, 1 ilmek arttırılır. Sıra sonuna kadar bu işlemler tekrarlanarak örülür. Sıra sonundaki son ilmekten önce 1 ilmek arttırılıp, son ilmek örülür.

Sonraki sırada ters örgü yapılır. Bu şekilde 7 ajur olana kadar örülüp, örgü kesilerek kapatılır.

2.Kat:aynı şekilde örülür.

3.Kat: aynı şekilde örülür. Ajur sayısı 9 olunca örgü kesilerek kapatılır.

4.Kat: 85 ilmek başlanır. 2 diş haroşo örülür. 7 ilmek örülür. 8.9. ve 10.ncu ilmekler birlikte alınarak kesilir. 14 ilmek örülür. 15.16.17.nci ilmekler birlikte alınarak kesilir. Bu şekilde sıra sonuna kadar devam edilir. Son kalan 7 ilmek düz örülür. Sonraki sırada ters örülür. Kesme işlemine 10 ilmek kalana kadar devam edilir. Kalan 10 ilmek 8 sıra örülüp kesilerek kapatılır.

Her bir parça dikilerek halka haline getirilir. Sonra bu halkalar resimde görüldüğü gibi birbirinin üstüne getirilerek dikilir.


Malzemeler
orta kalınlıkta yün
şiş no 5
tığ no 3
yün iğnesi
makas

Hazırlanışı

8 ilmek çekilir. 25 sıra haroşo örülür. 26.ncı sıranın başında ve ortasında birer ilmek kesilir. 3 ilmek kalana kadar baştan kesilmeye devam edilir. 16 parça aynı şekilde örülür ve dikilir. Dikildikten sonra 4 sıra etrafına sıkiğne geçilir. Üstüne ponpon dikilir ve bere tamamlanır.


0 yorum:

Yorum Gönder